Hívjon minket +36 1 880 4400
E-mail: info@kvazar-micro.hu

Kapcsolj gyorsabb adatátvitelre!

Lenyűgöző teljesítmény Intel PCIe SSD meghajtókkal!

Napjainkban a szerverek egyidejűleg több felhasználó hozzáférését támogatják, miközben nagyobb adatál- lományokon és nagy telje- sítmény igényű számítási műveleteken képesek dol- gozni csökkenő költségek mellett. 

Az Intel© vezetésével lét- rehoztak egy új SSD adat- átviteli szabványt, az NVMetm-t. A Non-Volatile Memory Express techno- lógiával készülő SSD meghajtó család új fejezetet nyit a jövő SSD adat- átvitelében.

 

Lenyűgöző teljesítmény

A PCIe csatolófelülettel rendelkező Intel© SSD Data Center család extrém adatátvitelt tesz lehetővé közvetlenül az Intel© Xeon© processzoroknál, ami hatszor gyorsabb adatelérést jelent a hagyományos 6Gbps SAS/SATA SSD-khez képest. Az adatolvasási sebesség akár a 2,8 Gigabájt/másodperc és 460 ezer másodpercenkénti I/O műveletet, míg az írási sebesség a 2 Gigabájt/másodperc és 175 ezer másodpercenkénti I/O műveletet is képes elérni. Sőt a család legújabb P3608-as tagjai már elérik az 5 GB/s - 850 ezer I/O olvasási és 3 GB/s - 50 ezer- 150 ezer I/O írási sebességet.

Egyetlen Intel© SSD PCIe meghajtó a DC P3700-as sorozatból (460k IOPS), 7 darab RAID vezérlő által ’összefűzött’ hagyományos SATA SSD teljesítményét képes nyújtani. Egy hagyományos merevlemez 200 IOPS teljesítményével számolva, 2300 darab 15k fordulatszámú SAS meghajtóra lenne szükség egyetlen ilyen Intel© SSD Data Center PCIe családba tartozó meghajtó teljesítményének az eléréséhez. Az adatközponti szervereknek kimagasló teljesítményugrást nyújt a skálázható, akár több meghajtót tartalmazó PCIe SSD tömbök használata, a szerver processzorok hatékonyságát jelentősen növelő folyamatos adatfolyam biztosítása által. 

 

Bizonyított minőség és megbízhatóság

Az Intel© SSD Data Center PCIe család tagjai az Intel© által fejlesztett vezérlővel, firmware-rel és csúcstechnológiájú gyártással előállított NAND flash memóriával rendelkeznek. Az átfogó minőségi, illetve kompatibilitási vizsgálat és tesztelés biztosítja a meghajtók kiemelkedő megbízhatóságát.
Kiváló SSD NAND menedzsment technikák és a kifejezetten SSD meghajtókhoz optimalizált szilícium gyártás kombinációja, az úgynevezett High Endurance Technology (HET) biztosítja, hogy egy Intel© DC P3700 sorozatba tartozó meghajtó teljes kapacitásának napi 17-szeres felülírása mellett is 5 éves élettartammal rendelkezik.


Az adatközponti tárolás modernizálása

Az Intel© SSD Data Center PCIe család által használt NVMe a jövő SSD adatátviteli technológiája, mely túllép a hagyományos SAS/SATA SSD teljesítmény korlátjain. Az Intel© Xeon© processzor kevesebb időtartam alatt írja és olvassa az SSD-ket az NVMe technológiát használó adatátviteli stack-nek köszönhetően, mint a hagyományos AHCI interfész, csökkentve az adateléréshez szükséges késleltetést és a számítási terheltséget. Az SSD és a processzor közvetlen kapcsolata a PCIe-n keresztül szükségtelenné teszi a HBA/Raid vezérlőkártyák használatát, tovább csökkentve az adatelérési késleltetést és a költségeket.


Széleskörű megoldás

Az Intel© SSD Data Center PCIe termékcsaládja kiterjedt rendszerkompatibilitással és számos ipari szabványnak megfelelő minősítéssel rendelkezik. A család mind a négy tagja, a DC P3500, P3600, P3608 és P3700-as sorozat, a napi akár 17x -es teljes kapacitás felülírással és 4TB tárhellyel teljes körben lefedi a különböző teljesítmény és élettartam igényeket. Ezen kívül 2,5 inch-es és PCIe kártya formátummal, és az összes főbb Windows, Linux és UEFI környezet támogatottságával rendelkezik. Az új 2,5 inch-es hot-swap formátum kényelmes hozzáférést és cserét tesz lehetővé a speciális PCIe meghajtó backplane-el rendelkező szerverekben. A PCIe kártya formátum pedig kényelmesen berakható fél-hosszú, fél-magas PCIe slot helyre.

 

Bővebb gyártó információ: DC P3500 - DC P3600 - DC P3608 - DC P3700

 

Szerver & Storage üzletág

Varga Tamás

Üzletfejlesztési Menedzser

+36 1 880 4440

+36 20 984 7397

varga.tamas@kmcee.hu

Pisták Sándor

Szerver termékmenedzser

+36 1 880 44 50

+36 20 293 22 54

pistak.sandor@kmcee.hu